Zvonko Osmajlić

Karate klub "Zvonko Osmajlić"

Karate klub Beograd

Karate

je borilačka veština razvijena u Japanu nakon mnogo vekova evolucije. To je veština koja od učenika zahteva ogromnu psihičku i fizičku disciplinu. Danas se smatra jednim od najprefinjenijih oblika praktične vežbe.

Krajnji cilj karatea nije pobeda u borbi, već savršenstvo karaktera učenika. Kao i u svim tradicionalnim japanskim umetnostima, svrha karatea je pronaći način na koji se ljudi bore da razviju sebe do maksimuma ljudskih mogućnosti kroz sistematski trening misli, tela i duha.

Karate se manifestuje kroz snagu i pokret: njegov način je disciplinovana upotreba celog tela; njegova sredstva su odbrambeni pokreti blokiranja, udaranja, udaranja pesnicom i nogom.

Stoga karate nije samo oblik samoodbrane. To je takođe i metod samokontrole. Celokupna psihička kontrola potrebna da se nadgledaju fizički pokreti, i trud i disciplina uloženi u usklađivanje misli i tela nalaze se u osnovi razvoja zdrave ličnosti i snažnog karaktera. Karate je veština koja donosi dobrobit svima.

Treneri

Nemanja Osmajlić

Ivana Stamenčić

Upis se vrši u terminima treninga. Ukoliko želite možete prisustvovati i pogledati trening pre nego što odlučite da se upišete. Prvi trening je besplatan.