Zvonko Osmajlić

MMA klub "Zvonko Osmajlić"

MMA klub Beograd

MMA

nije borilačka veština po sebi, već način ili pristup treningu i treniranju borilačkih veština, sa ciljem razumevanja, usavršavanja i praktikovanja veštine borenja. Kroz dugogodišnje praktikovanje borilačkih veština, shvatili smo da prepreke u razumevanju i savladavanju određenih borilačkih tehnika i sistema, možemo često da razumemo izmeštanjem u novi sistem treninga, koji je stilski bitno različit.

Imali smo utisak da u skupu borilačkih veština postoji suštinska veza. Svi borilački sistemi, zavisno od svojih polazišta, pružaju originalni pristup osnovnim elementima borenja – distance, kretanja, ravnoteže, snage, trenutka reakcije, tempa borbe…u skladu sa svojim tehničkim i konceptualnim okvirom.

Ovakav pristup predočio nam je dve vrlo bitne karakteristike:

– Mogućnost da svako pronađe tehnike, stil I pristup treniranju i borenju koji mu najviše
odgovara prema njegovim osobenostima ili pogledima na život. Ovakav pristup je
fleksibilan I kreativan.

– Poznavanje osnovnih borilačkih principa omogućava da se sagleda šira slika borenja i da
se u zavisnosti od situacije, slobodno koriste različiti borilački pristupi. Ovo je u u
glavnom utemeljio MMA.

Trening podrazumeva temeljno učenje i treniranje tehnika Aikido-a, Judo-a, tehnika rvanja, udaračkih tehnika i parterne borbe (brazilska Điju Džica i Grapling). Poseban deo treninga namenjen je delu koji se naziva Core Strenght, koji podrazumeva vežbe snage, kondicije i fleksibilnosti (elementi parterne gimnastike i Kapoere) neophodnih za napredno vežbanje borilačkih tehnika. Trening podrazumeva vežbanje tehnika kroz ponavljanje i sparinge. Vežbačima omogućujemo napredovanje učeničkim i majstorskim zavanjima iz Aikido-a i Judo-a, pred zvaničnim komisijama.

Treniranje omogućuje učešće na seminarima i rad sa gostujućim trenerima.

Treneri

Boško Begović

Predrag Damjanović

Upis se vrši u terminima treninga. Ukoliko želite možete prisustvovati i pogledati trening pre nego što odlučite da se upišete. Prvi trening je besplatan.